dilluns, 5 d’octubre del 2009

LA SORT DEL ATUNERO BASC “ALAKRANA”

A partir del passat 1 d’octubre, la Generalitat de Catalunya comença a cobrar els rescats dels muntanyencs o buscadors de bolets, que per negligència atribuïda a ells, hi a criteri de la Generalitat “yo me lo guiso....yo me lo como”- s’hagin perdut –com si això es produís per caprici-

.No cal recordar que aquesta nova “gabela” del inefable govern “tripartit” de tant trista memòria -com es per exemple la Llei de successions i donacions- només es paga a Catalunya, ja que al resto d’Espanya, aquest servei corre a càrrec de la Guardia Civil i que es paga dels Pressupostos Generals de l’Estat -mitjançant els impostos que ja “solidàriament” també paguem els catalans- i ja sabem que pot anar de 300 a 70.000 euros, sempre a criteri de la Generalitat. Ah, això si, la clatellada tindreu el gran honor de que la rebreu escrita en català.

Fem ara una mica de ciència-ficció. Imaginem-nos per un moment que s’ha produït un miracle i Catalunya fos independent i tinguéssim la “sort” de continuar “gaudint” del actual govern tripartit i una embarcació de pesca catalana li hagués succeït el mateix que l’Alakrana - que te la gran sort de ser basca i no catalana- que havent anat a pescar a un lloc de Somàlia a on no hi arribava l’àrea de protecció de la marina de guerra catalana o sigui ha comés una negligència- es segrestada `per uns pirates , obligant a desplaçar-se una fragata similar al Canàries per aconseguir la seva alliberació. Quans milions d’euros els costaria per la seva “negligència” amb motiu d’aquest servei ?. Segur que s’haurien de vendre l’embarcació per poder pagar-ho com actualment es troba el que rep d’herència algun pis o similar. Ah, això si, vaig veure en una tertúlia per TV, que el senyor Ferran, diputat del PSC va donar la “fausta nueva”....... que a l’ultima sessió del Parlament, s’havia acordat que més endavant se’n parlaria......si s’havia de retocar aquest impost. Que només es paga a les Comunitats en que manen els socialistes. Quan un diputat de CiU li va dir que en lloc de parlar-ne el que tenien de fer era “anul·lar-lo” el senyor Ferran, com es norma de la casa .....no sabe no contesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada