diumenge, 4 de juliol del 2010

PEL SENYOR QUIM MONZÓ

En el seu article diari del dia 23 a La Vanguardia, escriu........Desde los años 80, los partidos que antes ostentaban con orgullo, el calificativo de comunista, han ido desprendiéndose de él a marchas forzadas.......el que no s’ajusta totalment a la realitat.

Ja en faig càrrec que per l’edat, el senyor Monzó, encara es una mica “mamelló” -ja que qui sap a on era l’any 1936- comparat amb la meva ja que passo dels 90 i dit amb tota l’estima i admiració per la seva ploma, encara que a la millor escriu en ordinador, però els primers que van inventar això d’aixoplugar-se sota el nom del que no son, van ser els del PSUC “Partit Socialista Unificat de Catalunya” que col•loquialment els hi dèiem els del “Pa amb Suc” i aquests si que mai s’han autotitulat “comunistes”. Fa anys que ja no es diuen ni “socialistes” si no primer, “Iniciatives per Catalunya” que es va inventar en Rafael Ribò –actual Síndic de Greuges- i actualment “Iniciatives per Catalunya-Verds” ICV.........Embolica que fa fort !...... El que cantava en Peret........enredant per “quí”....enredant per “llà”......d’aquesta manera em van pujar a mi !. Aquest Partit es va fundar l’agost del 1936 o sigui després del fatídic 18 de juliol i va ser la “unificació” de tots els partits “marxistes” que hi havia a Catalunya que eren, o socialistes o comunistes-estalinistes, menys el B.O.C., Bloc Obrer i Camperol que va fer “ranxo apart” i que s’havia transformat amb el P.O.U.M. Partit Obrer d’Unificació Marxista, però anti-estalinista i malgrat que ells sempre ho han negat, eren, més aviat, “trotskistes”......però entre tots plegats, encara no haurien omplert un taxi.

El PSUC va utilitzar el nom de “socialista” quan hauria tingut d’haver-se posat realment “comunista”, per què resultava que la Internacional Socialista era la II Internacional i en canvi ells s’havien afiliat a la III Internacional, que era la Comunista, més coneguda per Comintern, dominada totalment per l’aleshores la URSS -malgrat que el seu Secretari General era el búlgar Dimitrov, però que era la “Voz de su Amo, l’Stalin- que també volia dir “Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques”, guatlla que utilitzaven per no espantar als Estats Capitalistes Europeus ja que en aquells temps aquest país, que s’autodenominava “el Paradís dels Treballadors”, eren el coco dels països burgesos, ja que encara estàvem a l’època del......Burgués Insaciable i Cruel !
com encara es pensen que hi estem en Joan Herrera, el de la bicicleta i la Laia Ortiz, capitosts de ICV. I que la seva única obsessió sempre son....les esquerres.

PERE PI CABANES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada