dijous, 1 de novembre del 2012

697- LES MANIFESTACIONS

Dedicat al meu fill, en Jordi, que avui ha complert  66 anys. Per molts anys !
Segons tinc entès, el dret a manifestar-se està garantit per la Constitució. Ara, el que no crec és que es tingui garantit ni el lloc ni les hores que es pot fer. De la manera que avui tot està legislat, és a dir, el futbol als camps de futbol, el teatre als teatres... dono una idea als pares de la pàtria: Per què  es legislen uns llocs determinats i hores determinades (també hi ha molts locals públics que han d’obrir o tancar a una hora determinada) per manifestar-se..? Jo buscaria un bon lloc on no emprenyessin l’altra gent, que no els han fet res i segur que, interiorment, quan veuen que no podran arribar a l’hora allà on van, segur que es recorden de tota la família dels manifestants.
Com que sempre es fan a les capitals de província, a Barcelona buscaria un bon lloc a la serra de Collserola i l’acotaria com si fos reservat per a les manifestacions de tots els barcelonins. Desprès, assenyalaria una bona hora, com pot ser entre les dues i les quatre de la matinada, ja que sa de llevar-se de bon matí. I si plogués i fes mal temps, millor, ja que això enforteix el cos i el dia de demà podrien fer una Olimpíada dels Manifestants i podrien guanyar la medalla d’or al Perfecte Manifestant, perquè els que no l’haguessin palmat per les pulmonies i la selecció natural, podrien aguantar molts anys i dedicar-se a “sus labores”.

Perquè, si no, sempre és una minoria que fa la punyeta a la majoria i en canvi allò dalt no molestarien a ningú i es realitzarien, paraula tan de moda avui dia . Això, naturalment, és el somni d’una nit de tardor sense son d’un jubilat  que ja no és ni de la tercera edat, sinó de la quarta, però que malgrat això, encara no repapieja.

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Aquest escrit ha sortit publicat a LA VANGUARDIA el 5/11/2012 i també
al setmamari de Granollers REVISTA DEL VALLÈS el 16/11/2012.

Vegeu també una carta del sr. Antoni Segalés, també publicada a LA VANGUARDIA del 9 de novembre, comentant la meva del 5/11:

'Manifestòdrom'
El dret de manifestar-se està garantit per la Constitució. Això ens ho recorda Pere Pi i Cabanes en la seva carta (5/XI/2012), pe­rò troba a faltar, segons ens de­mostra, el fet que no és possible garantir ni llocs ni horaris ade­quats per a les celebracions d'aquestes nombroses concentra­cions en els temps actuals.

Hem de creure en la bona in­tenció d'aquest senyor quan sug­gereix buscar alguna solució per tal d'evitar els emprenyaments que afecten moltes persones per motiu dels seus horaris de treball 0 d'obligacions familiars. Tot semblaria aconsellar que s'hau­ria de trobar un lloc adequat. La idea que ens proposa el senyor Pi i Cabanes ens portaria una solu­ció semblant a la que van trobar les autoritats de Rio de Janeiro -amb la construcció del sambò-drom. Així com tenim velòdroms i canòdroms, per què no estu­diem la conveniència de poder disposar d'un manifestòdrom?.

ANTONI SEGALÉS
Subscriptor
Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada