dimarts, 12 de març del 2013

754-A L’ALCALDE DE MANLLEU, UN DIA SE LI VA ENCENDRE LA BOMBETA

L’il·lustrÍssim senyor Pere Prat i Boix, es veu que està gelós del d’Arenys de Munt i es un més       dels tantíssims imitadors que volen organitzar un altre “referèndum” similar als seus pobles, com si no tinguessin res més que fer i ni més profitós. Si home sí, es allò que tots ja sabem de bell antuvi,  que no serveix ni servirà per res.

Recordo que abans de la nostre maleïda guerra civil del 1936/1939, existia a Catalunya un partit polític que es denominava “Estat Català”, del que mai més sen ha sentit a parlar ni dit “ni gall ni gallina” ja que va desaparèixer del mapa,  per manca de militants i simpatitzants.

Quan va debutar l’inefable actua’l alcalde de Manlleu, demanava “suggeriments” i fins i tot va habilitar una amplia bústia al vestíbul de l’Ajuntament,  que per cert jo em vaig atrevir a utilitzar i en vaig sortir escaldat, però que ho celebro, ja que així vaig poder conèixer la seva manca total d’ètica, que al meu modest criteri el desqualifica  “in eternum” per ocupar aquest càrrec, però  es veu que el poble de Manlleu es mesell, per què, tothom diuen que no l’han votat, però ve torna a sortir  elegit, encara que molts asseguren que es degut al vot dels musulmans. “Qui lo sa ?”

I el meu  “suggeriment” es que en aquest referèndum al poble de Manlleu els hi fes la següent pregunta.............Està conforme de que el Centre Cívic del nostre poble, porti el nom de Frederica Montseny, que va ser una destacada i fanàtica dirigent de la FAI, organització criminal anarquista i responsable de més del 95% dels assassinats que  es van cometre a Catalunya i Aragó, a partir del 18 de juliol del 1936 ? i jo pregunto.......a Manlleu no hi ha hagut algun fill del poble o adoptiu, que  hagi fet mèrits suficients per tal de que se’l pogués distingir i sigui mereixedor d’aquest guardó ? i no com la varen voler presentar al seu dia, com una dona  “avançada al seu temps”, avançada de que ? per què va ser ministre del govern de la República de Largo Caballero els anys 1936-1937 en representació de la CNT-FAI ? si amb això va abjurar del credo primordial de la FAI de que .........política...pels que en vulguin viure!.  I tant que en va viure, del seu sou com a “ministre.  I es que del receptar al prendre i el que no son pessetes, ara euros,  son punyetes.  

Un alcalde que no coneix la historia del seu poble, es un inútil total per aquest càrrec, així com  tots els regidors de l’època que amb els seus vots ho varen aprovar ja que a Manlleu encara hi han  molts vilatans  que recorden que algú dels seus avanpassats varen morir assassinats a mans dels “incontrolats” de la FAI, per què a cada poble tots sabíem quins eren els del “cotxe fantasma” i que cada nit es confeccionaven al local de la FAI de cada població pel “Comitè de Milícies Antifeixistes”, aquelles macabres llistes dels que tenien de donar-los “el paseo” i ara ho sabem per què quasi totes aquelles llistes diàries, les va localitzar un periodista, al arxiu  de la FAI que existia a Toulouse, ciutat francesa  a on hi va viure l’esmentada Frederica, fins que va morir, qepr   i que segurament aquest arxiu deuria estar radicat al seu domicili particular com a darrera dirigent que quedava de  la FAI ” Federació Anarquista Ibèrica” ja que la majoria varen ser detinguts i afusellats pel dictador Franco durant la criminal repressió,  posterior a la guerra civil.    .

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada