dilluns, 16 de setembre del 2013

903-La NO independència és… Dependència!

Per la Dignitat –Grup d’opinió
Altre lloc blog.cat – la xarxa de blogs del Racó Català

 Carta oberta a ALICIA SÀNCHEZ CAMACHO

La NO independència és… Dependència!
Som un grup d’opinió que comenta l’actualitat política catalana. Ens preocupa molt el seu present i futur. Vostè és una protagonista regular de la mateixa, només en l’àmbit mediàtic què no pas útil. Volem fer-li arribar les nostres opinions que, creiem, són compartides pels nostres cercles propers i, al mateix temps, fer-li algunes preguntes per si té a bé respondre’ns.

Vostè és la presidenta del PPC. Per les seves afirmacions, és una sucursal del PP espanyol. Vostè rep vots de ciutadans catalans però no observem cap indici de què treballi per al seu benestar. Perquè vostè no defensa els seus interessos com fan els seus col·legues de comunitats espanyoles. Li preguntem i ens agradaria respostes: Què ha aconseguit per a millorar la vida material dels seus votants? Què ha negociat amb èxit, quan ha anat a Madrid? Per què no defensa un finançament per als catalans com fan els seus col·legues bascos o navarresos? Diem “finançament” no pacte fiscal. La seva actuació només beneficia als espanyols “a costa dels catalans”, inclosos els seus votants a Catalunya. Pot demostrar-nos que no és així?

L’Estatut fou elaborat i votat respectant la constitució. El PP va recórrer el text davant d’un Tribunal Constitucional legal però política i èticament molt qüestionat. A demès, generant catalanofòbia. Catalunya ha demostrat intentar integrar-se a Espanya però el seu partit la vol “dominada, colonitzada”. Posteriorment, el PP, i vostè d’acord, envaeix competències i ataca la llengua, deforma la història. No defensa un estatut legal i sí defensa tot el que significa rebaixar-lo. Perquè no és pregunta per la causa i el paper que el seu partit i vostè generen en favor de l’independentisme? Què hi diu?
El Dèficit fiscal i d’inversions que pateix Catalunya és reconegut per tots. Incompleixen i ho agreugen. Diuen que no hi ha diners però n’hi ha per l’AVE a Galícia i Extremadura, autopistes, aeroports que no aportaran més que despeses i nul·la rendibilitat. Diria vostè que defensa els interessos dels catalans, dels seus votants?

La seva actuació com a política. Critica sense parar al govern del seu país. Critica els partits que pretenen fer una consulta al poble. Critica la societat civil: Òmnium, ANC, etc. Ho critica tot, res no li està bé, el que no està d’acord amb vostè és un enemic. No va felicitar el President Mas al ser escollit, va abandonar l’hemicicle quan es va votar la declaració de sobirania. Pretén que li puguem tenir la més mínima consideració?
Del Concert per la llibertat. Va dir que, era un acte d’homofòbia en contra d’Espanya. Sàpiga que homofòbia significa: aversió a l’homosexualitat o als homosexuals. El concert era un acte contra els Gais Hispans segons vostè? En el nostre cas concret, en favor de la independència de Catalunya. Creu que un polític demòcrata i culte, diria això?

Acte convocat pel Moviment Cívic 12-O en favor de la “unitat d’Espanya”. Assistirà com a representant del PP, però sobretot com a representant de “la llibertat i la no exclusió”. Pot demostrar que la cadena humana no és en favor de la llibertat? No entenem el “seu concepte de llibertat”. “La llibertat és la capacitat d’escollir”. És una idea que inclou no estar sotmès a un subjecte diferent d’un mateix. Ens pot demostrar que sotmesos al model espanyol del PP, els catalans som més lliures?

Reclama al president Artur Mas, que “es tregui la careta” i vagi a la cadena humana per explicitar que “la seva prioritat és la “independència”. El president Mas es va fer ressò de la manifestació, on més d’un milió i mig de catalans reclamaven la independència. Diu queMariano Rajoy contestarà a la carta d’Artur Mas, “amb la llei a la mà”. Segons vostè, en un referèndum d’autodeterminació sobre el futur de Catalunya hi haurien de participar tots els espanyols. “La competència de trencar amb Espanya correspon a tots els espanyols, no als catalans”, ha subratllat. Si ho hem entès bé és com una persona que, maltractada per la seva parella, no pot demanar el divorci si el mateix mal tractador i la seva família s’hi oposen. Els catalans per part d’Espanya som maltractats, insultats i injuriats des de 1714 i econòmicament, patim un dèficit com cap altre territori a tot el món. Que han fet vostè i el PPC per evitar-ho? Al Quebec i Escòcia, voten tos els canadencs i anglesos? Però, és clar, Canada i Anglaterra són països democràtics.

Si s’hagués respectat l’esperit de la Constitució, si no s’hagués aplicat la LOAPA, si s’hagués finançat Catalunya com es mereix per la seva aportació, si s’hagués respectat l’Estatut, la llengua o acceptat el pacte fiscal… ara no seríem aquí. En definitiva, la responsabilitat del moment actual és seva i del seu partit.

Utilitzem “LA DIGNITAT” como a referent. Li preguem ens demostri “DES DE LA DIGNITAT” que la seva proposta per als ciutadans de Catalunya és “MÉS DIGNA” de la que desitgen centenars de milers per la independència de Catalunya. Què guanyarem creient-la a vostè? Sabem el que guanya Espanya retenint Catalunya però…què guanyem continuant amb ella? Concreti si us plau i demostri-ho objectivament.

No sabem com ens anirà quan siguem independents però si sabem com ens està anant sota els governs espanyols. Pot demostrar-nos que estem equivocats? Volem ser objectius. Com a ciutadans demòcrates, responsables del futur de les nostres famílies i fills, conscients de la nostra historia, valors, llengua, cultura, aportació econòmica i, davant del seu partit i vostè mateixa…

PER DIGNITAT! Què hem de pensar, què hem de creure, què hem de fer…?

Agraïts per la seva atenció, quedem a l’ espera de les seves notícies si té a bé fer-nos-les arribar.
PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ
http://perladignitat.blog.cat/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada