dimecres, 10 de desembre del 2014

1428-LA CORRUPCIÓ A CATALUNYA

El 82% dels catalans creu i n’està segur, de que a Catalunya hi ha molta corrupció,  doncs amb  els anys no fa més que augmentar  i que es el problema que avui dia preocupa més als catalans, sobretot a aquella corrupció que afecta a l’Administració Pública, Entitats Financeres, Partits Polítics i Sindicats.

Al menys així ho assegura clarament el Baròmetre 2014 sobre la corrupció a Catalunya realitzada  per l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Aquest Baròmetre, indica de que els ciutadans exigeixen “major contundència” contra els polítics  i son partidaris d’apartar  de les seves funcions  als càrrecs públics sospitosos, si ja son enviats a judici i  mentre s’espera la sentència sobre el cas.

De Alfonso, el president d’aquesta Oficina, creu de que els ciutadans no repetiran el seu vot a un partit que tingui casos de corrupció –el que sembla vol dir de que amb cap dels que han manat, ja que tots ells, ho estant d’emmerdats fins el coll, en casos de corrupció-.

Aquí, no en sortirem de la corrupció dels ens públics, fins que no s’implementi el democràtic sistema Islandès o japonès, consistent en que els ciutadans, amb la recollida d’un número determinat de signatures, puguin expulsar immediatament del poder als polítics i partits corruptes o falsaris, retirant-los així de cop, totes les seves prebendes d’impunitat (aforaments), i puguin ser enviats als tribunals com qualsevol altre ciutadà. I sense el “compinxament” dels poders judicials, empleant l’antidemocràtica “clàusula de salvaguarda” que se’n diu “no se admite a tràmite”. Les reclamacions dels ciutadans han “d’anar a Missa” i s’han d’acceptar obligatòriament a tràmit,siguin quines siguin les previsibles conseqüències per als polítics demandats.

PERE PI CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada