dimarts, 10 de febrer del 2015

1551-PUJOLANDIA

Mireu que acabo de llegir, d’un  que es veu de que coneix i a fons a la família:
Diuen que quan s’assegurava de que  Pujol confonia la seva persona amb el país,  semblava una crítica, però  que en realitat era bastant exacta.
Lluis, la Generalitat som  només tu i jo, li va dir a Prenafeta quan varen entrar per primera vegada al despatx presidencial.
I la primera decisió que va prendre, va ser destinar al seu hereu, Jordi  Pujol Ferrusola, motejat Junior per els seus amics, a satisfer les necessitats de tota la seva família i al partit, doncs creia que era just de que ja que ell només tenia en el seu caparronet a  Catalunya  era també  necessari que  la seva família fora degudament atesa  i algú es tenia de preocupar del partit.
Quan Prenafeta, padrí de l’esmentat Junior, va deixar la Generalitat el 1991, es veu de que es va donar compte de que el seu fillol  abusava i molt dels empresaris amics del seu pare i va demanar una audiència al president per prevenir-lo,  de que el seu fill estava fora de control i que a la llarga acabaria amb  ell fotent-lo amb  problemes, com passats els anys realment ha succeït.
Sabeu quina va ser la resposta de Pujol?  Això que em dius, em fa molt més mal del que tu et puguis arribar a imaginar. Et prego que dels meus fills no me’n tornis a parlar  mai més.
Prenafeta i Junior, doncs es veu de que en Pujol ho devia explicar al seu fill aquesta conversa, que varen renyir per sempre i diuen de que  avui es africà l’odi que es tenen.
Pujol sempre  ha tingut aquest capacitat d’evadir-se  de tot el que no l’interessa.
Quan Prenafeta va tornar al sector privat, Pujol el va animar a crear el diari El Observador –  Pujol,  que va ensorrar la Revista Destino quan la va adquirir-. Ell hi va invertit tot el que tenia  i es va arruïnar. Quan va anar a demanar ajuda al president i amic, aquest li va fotre per el broc gros: Tant deus Lluis?, tindràs de fugir al Brasil.
Els primers negocis de Mas i Pujol es remunten als temps que Mas va ingressar a la administració Pujol, primer en dues  Conselleries i al final com  Conseller en Cap.
El 2001 el segon dels fills en Josep va vendre  la seva empresa de consultoria  a Indra per la inconcebible quantitat de 44,5 milions d’euros, però l’any 2002, aquesta empresa  va aconseguir 60  milions d’euros en contractes de la Generalitat i en Josep va rebre 9 milions  d’euros per tal de que es quedés cinc anys més al front de la companyia. O sigui que la impressió de que Mas podes sentir d’aquest fill d’en Pujol no pot pas ser pitjor.
Molts anys més tard, l’any 2006, el va apartar de les finances del partit i aleshores i com a represàlia, la família Pujol  va creure de que havia arribat el moment de canviar a en Mas per l’Oriol. El més actiu en aquesta propaganda va ser Joan Mª Piqué, l’home que surt moltes vegades  en les imatges televisives al costat del president i que és el seu cap de premsa.
Quan Mas era Conseller d’Economia, la Generalitat va autoritzar  de la manera més irregular, una planta incineradora a Cruïlles  i a petició de Josep Sala, aleshores president del consell comarcal de l’Empordà i que actuava a les ordres de Pujol Ferrusola  i dels seus socis Gustavo Buesa  i Josep Mayola. El desembre passat l’Estat va acabar tancant aquest planta  per il·legal. I en canvi Convergència ha acceptat que Sala es torni a presentar per l’Alcaldia de Forrellac.
Precisament sobre Buesa, la Hisenda Pública  ha establert que pagava a fundacions relacionades amb Convergència, a canvi de quasi totes les concessions públiques de Lloret de Mar. I el mateix ha tingut de respondre davant del jutge Pablo Ruz, com a imputat, per un pagament de 200.000 euros a les societats de Jordi Pujol Ferrusola i de la seva ex esposa Mercè Gironès.
Pujol quan ja era president en funcions i va veure venir que Mas anava a passar a l’oposició i quedaria sense mitjans de comunicació afins amb ell, va concedir un conjunt de subvencions, mitjançant  una operació mediàtica que  mai s’havia fet amb fons públics,   al grup Godó, que com sempre, anava molt curt de liquiditat, per un  total de fins a 20 milions d’euros,  per tal de poder  muntar un grup mediàtic com 8TV (que al principi es deia  City TV) i la emissora Rac 1, avui líder en audiència a Catalunya i va ser quan per primera vegada La Vanguardia,  va estar amb l’oposició i després  Pujol va prometre al seu director Josep Antic, de que si continuava recolzant-los, quan CiU recuperes la Generalitat, els hi pagaria la traducció  al català de La Vanguardia.
I quan a Mas se li critica  que va tenir  firma, quan era Conseller d’Economia,  en el  compte a l’estranger del  seu pare, sempre respon que,  és intolerable  que es fiquin amb la seva  vida privada i la de la seva família.

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada