dijous, 12 de març del 2015

1615-Ja,ja,jaaa…! UNA ÀREA DE TRANSPARÈNCIA POLÍTICA, MUNTADA PER LA GENERALITAT ?

Doncs comencem bé. Ciutadans es queixa de que el Govern (de l’ínclit Mas, és clar)no li ha volgut donar la xifra d’euros realment gastada (despilfarrada, diría jo) en els actes del 9-N, ni quant es va gastar la Generalitat durant tot el 2014, en les actuacions relacionades amb el Tricentenari de la caiguda de Barcelona, el 1714.
Ja ho saben els partits nacionalistes que, en temps de crisi, els ciutadans  als que se’ls hi estàn fent contínuament  retallades en fites socials aconseguides durant moltes dècades, és difícil que estiguin d’acord en dedicar recursos públics (diners),  a qüestions identitàries o reivindicatives. Per això posen el,  en altre temps “seny català”, en muntar una teranyina comptable laberíntica, per a obstaculitzar i dificultar el rastreig de les partides que no interessa, a la Generalitat, la seva difussió entre els ciutadans, per a que sigui impossible que aquests coneguin els muntants de les despeses dedicades a aquests actes, i pagades per tots els catalans.
La riota arriba a nivells esperpèntics quan, a més de que l’Executiu català sempre presumeix de la seva actuació “transparent” en tots els seus actes, i que, fins i tot, hagi nomenat una “comissiodada per a la Transparència”, Núria Bassols. Per plorar.
Una comissió per a la Transparència només tindría efectivitat i la confiança dels ciutadans, si fós un organisme “extern” i independent de tot poder polític. Una cosa que, avui per avui, no existeix ni a Catalunya ni a la resta d’Espanya.
Més brindis al Sol, i més rebentar-se els diners dels catalans sense cap pudicícia.

Jordi Pi Solsona
(el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada