dimecres, 15 d’abril del 2015

1671-MANUEL CHAVES, UN INÚTIL TOTAL, QUE HAVÍA CONVERTIT ANDALUSÍA EN EL SEU CORTIJO.

Tal com en Mas, quan va ser conseller en els governs de Pujol, que no es va assabentar mai de res, del que feien  els nens Pujol, doncs aquest sapastre d’en  Chaves ha dit exactament el mateix al declarar davant del  Tribu nal Suprem  com a imputat per els ERES d’Andalusia.

El Sr. Manuel Chaves, ex  president de la Junta d'Andalu­sia, suposo que deuen recordar que va ser ministre de Treball i Segure­tat Social d'un dels governs de Felipe González i al meu modest cri­teri va ser el ministre més nefast que va "gaudir" d'aquest Ministeri d'ençà de la democràcia. El seu no­menament el varen presentar com un "vell sindicalista" d'UGT. Jo fran­cament quan sento parlar de "vells sindicalistes" tinc males vibracions i se'm posa la "pell de gallina".
Molts ingenus vàrem pensar que aquest senyor  aniria per feina i resoldria la ridiculesa de les pensions "míni­mes", les minses i de misèria que cobraven i cobren -malgrat les pro­meses habituals en èpoques d'elec­cions- les vídues o fer compatibles les pensions del SOVI amb les de vi­duïtat, que això clama al cel, ja que es tracta d'un règim a extingir, i que d'aquí a no gaires anys, desgracia­dament, ja no hi haurà beneficiaris.
Es pot ser tan garrepa ? Doncs SÍ, en lloc d'anar per resoldre aques­tes paperetes tan urgents i essen­cials sabeu què es va treure del "barret"? Va concedir, primer, una pa­ga més als Treballadors Autònoms i poc temps després una segona per tal que els jubilats abans de juliol del 1985 d'aquest règim especial, cobressin 14 pagues a l'any i aquí hi ha l'atzagaiada d'aquest "vell sin­dicalista" i que demostra que TENIA UN DESCONEIXEMENT TOTAL DE L’ASSUMPTE QUE PORTAVA ENTRE MANS. Em vaig permetre escriure-li en concedir la la paga, demos­trant-li l'animalada i greuge com­paratiu amb els treballadors del Règim General de la Seguretat Social que havia fet, però com que "el Jefe nunca se equivoca" com deien els eslògans de la CEDA a les eleccions del 1935, ni tan sols va contestar-me, tal com tenia per norma aquest Minis­teri mentre va estar sota la seva de­plorable direcció.
Ara, els beneficiaris d'aquesta bretolada que no s'emprenyin amb mi, perquè a continuació ve "la pro­va del 9". Jo al ministre vaig dir-li que als únics que havia de conce­dir una paga més i després l'altre -que també li vaig escriure amb el mateix resultat del silenci administratiu; era només per  els que cobraven la pen­sió MÍNIMA perquè no és el mateix cobrar 12 pagues mínimes que 13 o 14, per una raó molt senzilla i que qualsevol babau entén que quan els surt la pensió mínima, la base re­guladora és supèrflua.
Abans de la reforma del 1985 que va ser quan el govern del PSOE va aplicar una rebaixa brutal a les noves pensions, en fer calcular la base reguladora sobre els últims 8 anys i que encara el  PP ho ha ampliat amb uns anys més,  quan des de l'època fran­quista sempre s'havia calculat so­bre els dos últims anys, i això ho va fer un partit que a les seva sigla porta, com a sarcasme, la "0" de Obrero- la base reguladora del règim dels Treballadors Autònoms es di­vidia per 12 pagues. En canvi, el Rè­gim General es dividia per 14 pa­gues, o sigui les 12 dels mesos de l'any i les 2 extres de juny i no­vembre. El resultat net TOTAL al cap de l'any era exactament el mateix, únicament que uns ho cobraven en 12 vegades i els altres en 14. En canvi, els autònoms que només co­braven la pensió mínima, sí que era de justícia que els donessin les 14 pagues com dic abans. Ara, mercès a la saviesa del aleshores ministre de Treball i Seguretat Social el sr. Manuel Chaves, els treballadors autònoms jubilats abans del 1985 -ja que des de juliol del 1985 els es­mentats autònoms es calcula la ba­se reguladora per 14 pagues com a la resta de règims de la Seguretat Social- que no cobraven la pensió MÍNIMA, des de d'aleshores cobren 16 pagues, però en 14 vegades, o sia 2 pagues més que tots els altres jubi­lats
Si una neula o sòmines així va poder arribar a ministre, Bona nit i tapa’t.
.

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà


15 d’abril del  2015 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada