dijous, 14 de maig del 2015

1733-A LA QUE HI HA UN MERDER, SEGUR Q UE HI SORTIRÀ ALGÚ DE LA FAMÍLIA PUOL

Per què s’acaba de destapar lo del concurs amanyat per la Junta de Andalusia, sobre la mina de Anazcóllar i resulta de que la firma que ha estat beneficiada, de moment, en la seva concessió, es la empresa mexicana Grupo México,  que pertany a Germà Larrea Mata, el segon més ric de Mèxic i el vicepresident de la mateixa Xavier Garcia de Quevedo, es consogre de Jordi Pujol Ferrusola i la seva ex dona Mercé Gironés, doncs la seva filla, o sigui la neta del ex Molt Honorable,  està casada  amb Ignacio Garcia  Quevedo, fill del directiu.

Aquest grup, es la tercera companyia minera  mundial de coure  i quin  creixement, més aviat asseguren males llengües, de que es degut a la seva estreta relació que te amb el PRI,  partit del govern.

El matrimoni de la filla i neta, s’ha identificat en molts mitjans de comunicació mexicans, com part en la trama  que Jordi Pujol Junior ha intentat aconseguir contractes d’assessorament i i gestió de residus en cinc ciutats mexicanes, per què hi han testimonis de que va arribar a entrevistar-se amb polítics mexicans, gràcies a alts contactes.

El Grupo Mèxico, ja va ser responsable l’agost del 2014,  del major vessament tòxic  en la Història de Mèxic, un desastre semblant al de Aznalcóllar el 1998. Va ser un vessament de 40.000 metres cúbics  d’àcid sulfúric  al riu Sonora, per la qual cosa aquest grup va ser multat  amb 23,5 milions de pesos -1,3 milions d’euros- sanció  que va abonar el març passat,  però a més a més, va tenir d’abonar 2.000 milions d’euros  per netejar el riu i compensar als afectats per la contaminació.

Aquesta empresa, també està envolta en un gran escàndol al Perú, per una concessió minera  per valor de 1.400 milions  de dòlars. Una transacció  que va motivar aixecaments i la intervenció  del exèrcit, que varen provocar  varis morts.

Vaja currículum!

PERE PÌ  CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada