dijous, 25 de juny del 2015

1808-LA SEGURETAT SOCIAL CATALANA D’ARTUR MAS 2015

Llegeixo la carta en un diari gratuit, d’una senyora esupefacta pel funcionament de la Seguretat Social Catalana del President Artur Mas. En faig l’extracte següent, per a no fer-ho massa llarg, però en el que s’entén perfectament quines són les “eficàces mesures” que pren la Generalitat, en l’área de responsabilitat de l’honorable conseller de Salut Sr. Boi Ruiz, per a redüir les llistes d’espera en la Sanitat Pública Catalana.
Diu l’autora de la carta que, havent portat a la seva mare de 82 anys a l’oftalmòleg del CAP de Manso, el qual la hi havía fet el seguiment de l’evolució de la seva dolència de cataractes, arribat el moment, el professional va dir que la pacient ja se l’havía d’enviar a l’hospital (La Maternitat) per a planificar la seva intervenció quirúrgica.
Dit i fet, a l’arribar mare i filla a l’hospital de la Seguretat Social, el metge adient li va fer una revisió, acabada la qual, va emportar-se a la filla a part per dir-li: “Miri, no se la operarà de cataractes”. Davant de l’estupor de la filla davant d’aquesta afirmació, l’oftalmòleg de l’hospital públic, amb tota correcció, la va informar de que això era així, perquè “la superioritat”, davant dels allaus de pacients per a operar, i les elevades llistes d’espera, havía decidit donar una solució “salomònica” a aquest problema. I aquesta era “canviar els criteris de qualificació de l’agudesa visual”. Parlant en plata: la solució de la Generalitat de Catalunya havía estat, no en dotar de més cirujans a la ja minça seguretat social catalana, sino en canviar el criteri pel qual, administrativament, una persona que acomplint certes condicions, fins ara era considerada quasi cega, pel que la operació de cataractes es feia indispensable, que, a partir d’ara, un cec ja no era un cec, fins que ho decidís la Generalitat. Bona manera d’enviar malalts a casa en lloc d’atendre’ls com correspòn  i així, oh miracle! la Seguretat Social Catalana, “ha reduit les seves llistes d’espera”. Quina colla d’hipòcrites! I pretenen  liderar una Catalunya independent!
Ah, i moltes felicitats senyor Mas, per la seva forma de “servir” al poble de Catalunya!
Jordi Pi Solsona

(el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada