dimarts, 30 de juny del 2015

1820-TODO EL GOZO, EN UN POZO

El Tribunal Constitucional,  ha actuat davant  les noves Estructures d’Estat  a Catalunya, que va defensar  Convergència amb  el suport de ERC, al suspendre cautelarment  diversos articles  de la Llei de Pressupostos  de la Generalitat.

Amb aquesta decisió, queden sense efecte les mesures  del Govern. encaminades a la construcció de un instrument de planificació estratègic de una administració tributaria  preparada  per una eventual assumpció  de noves funcions  i competències tributaries.

Així queda truncada la intenció del govern català, facultat per un acord pres en el Parlament,  per aprovar i en un termini màxim de  5 mesos, un pla director de l’Administració Tributaria de Catalunya  per tal  de que s’executaria en un termini de 12 mesos.

També ha quedat suspès cautelarment l’article  que feia referència  a la creació  de l’Agencia Catalana de Protecció  Social, en un termini de 5 mesos.

La  mateixa suspensió cautelar, ha estat  per altres dues disposicions addicionals, que instaven al govern català, a elaborar un inventari sobre el patrimoni, actius i passius de les Administracions Públiques de Catalunya i elaborar  el catàleg de infraestructures  estratègiques de la nostra Comunitat.     

Igual sort ha corregut amb  voler posar en funcionament, una comissió interdepartamental  per desplegar les mesures oportunes  per garantir  la continuïtat del servei i funcionament  de les infraestructures  estratègiques de Catalunya.

També  amb la Llei d’acompanyament  que preveu el servei Meteorològic de Catalunya.

I ja com a final,  queda anul·lat  un incís del article 34  de la llei de Pressupostos  que estipulava que durant el 2015, no es podien tramitar expedients de ampliació  de plantilla.

Concretant, de  que i tal com ja estava previst, la campanya oficial de la Generalitat, estem preparats, ha estat nomes que un brindis al sol i una nova llençada de diners i tot plegat per res.

Sort de que les arques, sempre buides de la Generalitat, per aquestes disbauxes, sempre n’hi han de diners disponibles.

Però si el TC suspèn cautelarment l’establiment de les anomenades per la Generalitat “Estructures d’Estat”, què passa amb els diners despilfarrats en aquest tema? Si, finalment, es consideren fora de la Llei aquestes institucions catalanes, els diners enterrats en aquest nou faraonisme de Mas i Junqueras, no hauríen de ser considerats com a “malversació de caudals públics”? Doncs això és un delicte, i està tipificat en el Codi Penal, i s’hauría d’actuar en conseqüència contra els responsables.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada