dilluns, 27 de juliol del 2015

1886-MISCEL•LÀNIA O RETALLS (TERCER)

Núria de Gispert, anuncia el final de la seva carrera política reivindicant una “soberania plena”, per fi plega de Presidenta del Parlament i el seu discurs de despedida, semblava mès aviat que el feia un treballador ja cansat de anar a pìc i pala, doncs segons ella,  aquesta tasca  havia  estat, intensa, exigent i la mar de ferragosa i ara a descansar i a viure del “cuento”, tal com els seus anteriors antecesors, a gaudir de un sucós sou i esperar la seva posterior jubilació, que malgrat no haver cotitzat com hem tingut de fer tots els altres catalans de a peu, ella ja sap segur que gaudirà de la pensió màxima, més moltes altres mamandurries, o sigui que d’ençà que “gaudim” de la democràcia, tenim dues clases de catalans, els de 1ª, els polìtics i els de 2ª, els que amb els nostres impostos, els tractem a cos de Rei.

Jo quan veig tot aquest desgavell, em sublevo d’haver estat tant babau, quan l’abril del l’any 1937 i amb 17 anys, em vaig anar a jugar  la vida, presentant-me com a voluntari al Exércit de la República, al Camp de Instrucció Premilitar de Pins del Vallés (actualment Sant  Cugat) i d’allà anar destinat a la 236 Brigada de Guerrillers, a on hi vaig fer tota la guerra incivil, per defensa-la  i tot plegat per res.

Artur Mas, aquell que assegura que mai ha fet res fora de la Llei i el que acaba de muntar: Un model per la nova administració tributària, ens que ell clausurarà en una jornada, ja que preveu  que tindrà  Catalunya, a partir de la propera legislatura.I si no la té, quí resarcirà als catalans dels dispendis i malbarataments fets per Artur Mas? En una empresa privada, això comportaría responsabilitats penals, com aquell de Viatges Marsans. I els polítics, “si te he visto no me acuerdo”? Vinga home! La majoría dels ciutadans de Catalunya (perquè els independentistes són una minoría, com es sap) ja comencem a estar molt emprenyats d’haver de pagar les joguines dels nostres politics de torn i anar veient simultàniament, com se’ns segueixen retallant drets socials, que teníem, abans de que ells arribéssin al poder. Pels ciutadans no hi ha mai calés de la Generalitat, ara bé, pels seus Jocs de Rol, sempre els en hi sobren!

Segons el conseller d’Economia Andreu Mas-Colell, servirà de marc, per donar a conèixer els 10 treballs  o informes elaborats  per experts en fiscalitat.

Aquests treballs han estat redactats duran els darrers dos anys i  mig, sota la coordinació  del director del Programa  per la definició de un nou model d’administració Tibutària de Catalunya. Jo m’estimaría més veure “els altres” informes, els que no es publicaràn, els que hauràn donat com a resultat la impossibilitat legal de l’existència d’una Hisenda Pública catalana, establerta unilateralment per la Generalitat.

L’ex monja Teresa Forcades, ja ha anunciat que el seu nou partit, no es presentarà pas a les eleccions autònomiques.  Segur que ja devia preveure la pedregada per la seva possible manca de vots.

El bocamoll de Miguel Angel Rivilla que ha tornat a estar elegit com a President  de Cantabria, ha tingut d’esbombar el que off the record,  li  va comentar  Felip VI sobre en Mas.

Un dirigent del PP, ha confessat de que Bárcenas li fot fàstig. Segur de que no ni feia quan repartia sobres de color marron, amb molts euros a dins dels mateixos.

En canvi en Mas sempre procura, no tenir de parlar d’en Pujol al que per cert, mai  ha condemnat.


PERE PÍ CABANES – Sant Hipòlit de Voltregà  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada