dijous, 30 de juliol del 2015

1894-CATALUNYA REBRÀ 1.861,8 MILIONS MÉS, EL 2O16

Del Govern Central, comparat amb el 2015. Però que és això, comparat amb la immensitat del mar, oi? perquè si encara “gaudim” del Govern Mas, ja sabem de que son i com fins ara han estat, un veritable pou sense fons i que segons ha declarat l’inefable Montoro, s’ha ’imposat la practica dels números i no pas la quimera  impossible, com és el pla de desconnexió del Estat, tal com te previst, il·lús d’ell, l’Artur Mas, després del 27-S.

Per cert que segons dades oficials, Catalunya serà la Comunitat mes afavorida en aquest aspecte, però si aleshores encara continuem amb l’eslògan, Espanya nos roba, que hauran de manifestar totes les altres 16 Comunitats que van al darrera nostre? Per què aquest repartiment, segons el ministre, no hi ha  marge  discrecional per part del govern, si no que s’aplica d’acord exclusivament amb els criteris de la llei, tal com es va anunciar  al terme  del Consell de Política Fiscal i Financera.

Madrid ha demanat al “Fondo de Facilidad Financiera”, 1.012 milions per poder pagar amb rapidesa a 2.000 proveïdors, que ara encara te pendents la Cristina Cifuentes i que s’ha trobat de la seva antecessora, sort que totes dues son del PP.

I com que entre d’altres, Catalunya s’ha queixat de la obligació legal de poder arribar només al 0,30% de dèficit  per el 2016, Montoro els hi ha dit fredament: dejad de lamentaros  y coged la riendas de la gestión, aunque sea difícil.

I quan totes les Comunitats en pes es varen lamentar davant del ministre, de l’actual sistema de finançament  autonòmic, els va “assegurar” de que seu govern es proposa canviar-lo en la propera legislatura, però també els va recordar, de que ell ja se’l va trobar  i que havia estat aprovat  per la majoria de comunitats que ara el rebutgen, o sigui de que a algú li correspon  la paternitat,  però no pas a  mi.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de BVoltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada