divendres, 31 de juliol del 2015

1898-A TOTS ELS PRESOS, SE’LS TRACTA IGUAL?

Doncs sembla que no, perquè es veu de que s’ha reeditat una segona edició, com la de Isabel Pantoja, però aquesta vegada i no és pas la primera, que ha tocat a Catalunya.

Els funcionaris de la presó de Tarragona, denuncien irregularitats en el protocol, i han volgut expressar públicament  ell seu malestar, per el tracte de favor que està rebent Jordi Sumarroca Claverol, fill de Carles  Sumarroca Coixet, fundador junt amb l’ex Molt Honorable, de CDC  i patriarca de una de les famílies mes influents de Catalunya, que va ingressar a presó per ordre del Jutjat de Instrucció nº 1 de  El Vendrell.

Els esmentats funcionaris, argumenten de que el tracte de favor ja va començar als  20 minuts després de la seva arribada a la presó, per què va arribar a les 21,10 i a les 21,30, la  subdirectora  Misericòrdia Benavent i malgrat haver-hi normalment 5 funcionaris al  torn de nit, va arribar la mateixa per presidir el “comitè de benvinguda”, cosa inusual,  ja que no te cap sentit ni havia passat mai, el que sembla demostrar fefaentment, de que devia rebre alguna trucada directa de Barcelona, com això mateix ja va succeir,l quan ella també  va rebre al ex alcalde del aleshores encara CiU, de Torredembarra Daniel Massagué,  quan va ser detingut l’any passat  i que se li va oferir un sopar a la carta, ja que va dir de que  no li agrada el que li “servien”.

Els funcionaris no dubten de criticar  el servilisme i vassallatge, fins i tot a la presó, als poders polítics i econòmics que “vicien l’Administració”, per què els alts funcionaris, els mateixos, només  son designats per la Generalitat,  ja que no son funcionaris de carrera, per  la qual cosa poden ser cessats en qualsevol moment per el governant de torn i per aquest motiu, sempre rendeixen “pleitesia”  al poder polític  i de cap manera no volen problemes, encara que s’hagin de saltar  les normes.

Els contactes amb els seus advocats, els interns, els realitzen només de dilluns a divendres i sempre a través de un vidre entre el lletrat i el client, i en una sala de locutoris degudament habilitada i en canvi ell el fi de setmana, ho va poder fer en un despatx i amb contacte directe entre els dos.  Els funcionaris  al·lucinaven, ja que mai havien vist cosa semblant.

Jordi Sumarroca, està ingressat, però aïllat en una cel·la especial, per salvaguardar la seva integritat física  i és passa  21 hores dins de la mateixa  i només surt  3 hores al pati.

Per cert i com anècdota, només al entrar a la zona de ingressos va recordar al funcionari de que, allò ho havia construït ell.

I ja  com a final, dilluns que va ser traslladat a la presó de Can  Brians i que habitualment es fa de forma convencional els dimecres en autobús, amb  ell li varen fer una conducció extraordinària i en un cotxe dels Mossos d’Esquadra.

La secció sindical de CC OO, insta  a la fiscalia,  per tal de què depuri responsabilitats a la direcció  del centre penitenciari i al Departament de Justícia que dirigeix el conseller Germà Gordò, per  abús de poder i discriminació del restant dels reclusos.


PERE PÍ CABANES – Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada