divendres, 7 d’agost del 2015

1918-La comissió del frau fiscal

La comissió sobre el frau i l'evasió fiscal del Par­lament català, siguem sincers, ha actuat amb més pena que glòria i no passarà a la historia ni pel seu funcionament, ni per la seva trajectòria, ni per les seves conclusions. Llegint l'informe final dels partits que hi van participar, un s'adona del malaguanyat temps emprat per tanta misèria de conclusions.

Sobretot, l'informe de CDC és reaiment, des de la primera frase fins a l'ultima, un despropòsit total, amagant la realitat amb el cinisme més absolut dient que "no es pot arribar a conclusions suficientment solvents respecte als casos investigats". Bé, aquesta és la seva opinió marmòria, defi­nitiva, però que vist tot el que ha passat, veient en directe per televisió les sublims actuacions de la gran familia, escoltant tot el que s'ha dit o llegint el que s'ha publicat, el silenci inculpatori d'alguns o la incontinencia verbal fins i tot aclaparadora i fora de lloc d'altres, però també alguna gran veritat, però poques, aquest informe de Convergència jo diria que és patètic i vol amagar i tapar el que no es pot tapar ni amagar davant l'opinió pública. Però és clar, l'ombra del pujolisme és allargada... i diuen que els agraïts són molts.

CDC ha obviat les investigacions judicials, aquest partit ha tancat els ulls a l'enriquiment sobtat de gent del seu partit que, amb la veritat per davant, treballant honradament, és gairebé impossible d'aconseguir, ha obviat també l'embarg de les seves seus, i gaire memòria no té en no voler recordar la seva gent jutjada i condemnada durant els seus dilatats anys de govern. Sense parlar dels ajuntaments com el de Torredembarra, per posar un exemple, que per les informacions que han arribat a publicar-se era per plorar de vergonya, o dels suposats favors a la màfia russa que ara s'estan jutjant, o sense entrar en el cas Palau, que sembla impossible d'esbrinar, o del cas Innova, del qual ara ningu té la culpa, guardant encara a la retina una extinenta d'alcalde detinguda per la Guàrdia Civil i que fa pocs dies va marxar corrent cap al Parlament espanyol amb el vistiplau del seu partit per aixi poder estar aforada... 1 sense voler fer un us exhaustiu de la memòria històrica d'aquest i de la resta de partits, com ara un exconseller fent contraban amb el cotxe oficial i ja jutjat i condemnat. O gent de la cupula de Convergència que ha vist la seva carrera politica esmicolada per la corrupció.

Ara els nostres parlamentaris ja han tingut el seu moment de glòria. Que en gaudeixin. És ben seu. Però a mi m'agradaria, més que aquestes comissions que no serveixen per a res, que es decidissin a fer una Ilei electoral com Déu mana, per exemple, que tampoc tenen tanta feina. I que tot això de la corrupció s'ho agafessin molt més seriosament de com ho han fet fins ara.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada