dilluns, 10 d’agost del 2015

1920-L'HERÈNCIA QUE ENS DEIXARÀ EN MAS

Perquè l’Estat Espanyol, aquell que segons en Mas i Cª, ens roba, actualment es el principal creditor de Catalunya, ja que dels 64.792 milions d’euros que tenia de deute  el març del 2015,   segons les darreres dades disponibles, del deute total de Catalunya, cosa que al dia d’avui no sabem pas a quan  pot arribar,  incrementat essencialment i sobretot d’ençà  que ens governa aquest somiatruites, el 50,31% o sigui 32.661 milions d’euros, segons les dades del Banc d’Espanya, els devem al Govern Central i això de que  el març del 2012, al Estat només  li devíem 2.020 milions d’euros, de tot el passiu de la Generalitat.

I aquesta xifra s’ha incrementat de forma tan descomunal, degut a que la Generalitat  no pot accedir als mercats financers i aleshores jo pregunto, i quan “serem” independents, a on haurem d’anar a pidolar, tal com ara ho podem fer al Fondo de Liquidez Autonómico  (FLA), per tal de intentar de poder omplir com fins ara, el pou sense fons, que ha estat sempre el deplorable govern dels millors, que quan estava  l’oposició ens va prometre en Mas, ja que, el prometre no fa pobre.

El restant de deute corresponen, 12.525 milions o sigui el 19,33%  a préstecs tant a llarg com a curt termini de Institucions Financeres Nacionals. Altres 6.669 milions el 10,29 del total  a Institucions Financeres Internacionals.

La Generalitat  també te deute com a fruit  de emissions de l’administració  fins un total de 10.306 milions  del seu passiu.

Vaja “herència” que deixarem als nostres fills, nets, besnéts i qui sap si mai s’arribarà a poder pagar. 

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada