dimecres, 19 d’agost del 2015

1941-LA MERKEL, JA S’HA COBRAT EL RESCAT DE GRÈCIA

Per què, ves quina casualitat més casual, ahir acorden l’import total del rescat de Grècia i avui la premsa ja dona a conèixer la noticia bomba: L’empresa alemanya Fraport, es queda  amb la primera gran privatització “obligada” grega. L’empresa pagarà  1.230 milions d’euros per 14 aeroports grecs. O sigui valorats a preu de saldo, per què entre els aeròdroms privatitzats hi ha el de Salonica, la segona ciutat  més important del país i els de les Illes turístiques de Mykonos i Santorini i que d’aquesta manera  es confirma fefaentment i una vegada més, de que la Merkel no dona res, a canvi de res... i Alemanya ja comença a apoderar-se dels mitjans de producció dels països europeus que li són interessants. D’on treuràn els diners els grecs, per pagar els seus deutes, si se li apoderen de les empreses que generen negoci i beneficis? És una actualització del clàssic “Lebensraum” (espai vital), bandera dels intents d’expansió alemana del segle XX. Abans eren territoris, i ara empreses.

Ja que el govern grec ha tingut de començar a complir lo pactat  amb les institucions comunitàries i aquesta suposa la primera privatització del govern d’esquerres de Alexis Tsipras  i això de que el  primer ministre s’havia compromès  en la seva campanya electoral, a inspeccionar i congelar  la venta d’empreses i actius estatals, però que al final ha tingut de baixar de l’ase..

Atenes també vol accelerar la venda del port de El Pireu que probablement caurà en mans xineses (els competidors d’Alemanya per apoderar-se d’Europa), com també els terrenys  de l’antic aeroport de  Atenes,  molt valuosos per la seva ubicació a prop de la costa.

La meitat dels beneficis que es puguin arribar a aconseguir, han de servir  per recapitalitzar la banca, o sigui el mateix que varem tenir de fer a Espanya amb les Caixes, quan varen caure en la fèrula de les mans de polítics i sindicalistes.

PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Aquest escrit ha sortit publicat al diari ARA el 22/08/2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada