dijous, 3 de setembre del 2015

1973-LA COMPAREIXENÇA DE MAS A LA DIPUTACIÒ PERMANENT DEL PARLAMENT

M’he volgut empassar tot aquest totxo i m’agradaria em deixéssiu fer per aquest motiu, un lleuger comentari sobre el mateix.

Per ser el primer, en Mas ha xerrat molt, per al final i com sempre, no haver dit res, ja que el que jo esperava i suposo que tothom, eren les seves justificacions sobre els escorcolls de divendres, fets a la seva seu i a CatDem, la Fundació de Convergència i prova de tot això es que l’Oriol Junqueras s’ha dormit i quan s’ha despertat, ha fotut el camp i ja no ha ocupat més el seu seient, que estava al costat mateix de la seva 2ª, la Marta Rovira i jo quan han estat les  22 hores, he tancat la tele, per què  ja m’he cansat d’escoltar bajanades.

La Marta Rovira de ERC. Tota l’estona se la passada parlant contra al corrupció, ara s’ha estat com d’escaldar-se, de fer cap pregunta concreta amb en Mas, sobre els escorcolls de divendres, ja que al final  ha acabat assegurant, de que l’Estat Central utilitza la corrupció  per anar contra la independència.  Aleshores jo hi afegeixo: Doncs si realment no hi hagués hagut corrupció, tal com els fets sembla que ho demostren i per part de CDC,  l’Estat mai ja no tindria arguments per anar contra el soberanisme,.

L’Iceta del PSC. Com que en Mas havia assegurat de que totes les donacions fetes a la seva Fundació eren “legals” i que ni havien moltes d’empreses del ram de la construcció, que volien ajudar als partits en general, per aquest motiu en rebien tantes, i sobretot Teyco, que ho feia amb escreix a CDC, i  sempre a canvi de res (?), únicament per les seves  afinitats ideològiques o per els “seus interessos” (?), li ha dit que ell havia estat president de la Fundació del PSC i ves quina casualitat, mai en va rebre cap ni una de donació d’aquest empresa, cosa que després també ho ha confirmat Joan Herrera de ICV, de que a la seva fundació, tampoc mai n’hi havia arribat cap donació de la mateixa..

Com que en Mas havia acusat del joc brut habitual del Govern Central envers a Convergència, i que per  aquest motiu havia enviat a la Guardia Civil i als Agents de Anticorrupció, li ha contestat assegurant de que ell hauria estat el pitjor President de la Generalitat i li ha recordat  que el PP havia aprovat  moltes lleis i que les ha detallat, a on sempre  varen poder comptar amb els vots de CiU. I de que els que varen promoure, el que va motivar l’escorcoll ordenat per el Jutge de El Vendrell -o sigui que no tenia res a veure amb Madrid- a casa dels Sumarroca varen ser un regidor del PSC i un altre de ERC del ajuntament de Torredembarra i que al trobar-hi un document comprometedor, va seguir  amb la de divendres a  Convergència.

Com que Santi Rodriguez del PP havia acusat a Mas, de que Jaume Camps era el intermediari  entre els cobraments de les comissions de Ferrovial a CDC, Mas ha informat de que Jaume Camps, no havia estat mai condemnat i en canvi si apartat del sumari i aleshores el del PP li ha aclarit que de no havia estat condemnat, únicament per què el delicte quan es tenia de jutjar, ja havia prescrit, degut als anys que ja havien transcorregut.

O sigui la mateixa excusa que en Mas sempre utilitza, quan l’acusen de que el seu pare tenia molts  diners sense declarar al paradís fiscal de  Liechenstein, que ell sempre diu de que el seu pare mai tampoc va estar condemnat, però també es descuida d’aclarir, de que no ho va ser “només”, per què el  delicte també ja havia prescrit.

I de que, si te proves de que el Ministre del Interior va filtrar la operació del escorcoll a CDC i CatDem, que presenti una denuncia,  i si no,  que rectifiqui.

També va informar de que actualment Convergència, te encara 6 casos pendents en els jutjats, tots ells per corrupció i dels que en Mas, ni ha esmentat ni aclarit.

Va demanar però sense èxit, si per part d’en Mas, prometia que de confirmar-se el cobro de comissions per part del seu partit i com a finançament il·legal, si ell dimitiria.

I al mateix temps ha recordat de que l’escorcoll al domicili i oficina d’en Rodrigo Rato, va tenir lloc un mes abans de les eleccions  municipals i en canvi aleshores ningú es va pas queixar, ni els del  PP, malgrat de que  n’era un vell militant.

Joan Herrera de ICV, ha aclarit de que en canvi, ni el seu partit ni ERC ni CUP  i com molts d’altres, encara mai han estat  escorcollats, quan en Mas s’ha queixat de la seva ceba sobre la mania persecutòria que sobre CDC, tenien des de Madrid i li ha fotut per la cara: no serà la darrera vegada que parlarà  de corrupció,  però el que si espero, que sigui la darrera vegada que ho faci com a president  de la Generalitat.

Sobre la retallada feta amb el ribot a que es va fer sobre l’Estatut que va presentar Pasqual Maragall i segons va informar l’Alfonso Guerra,  resulta de que les mateixes es varen acordar prèviament entre Zapatero i  CiU.

Roger Montañola  de UDC ha manifestat de que Duran Lleida, havia assegurat de que en Mas era la persona menys adequada per poder posar-se mai d’acord per res, amb els governs de Madrid i que després del “èxit” de la diada del 2012, va ser quan en Mas es va convertir en independentista.

I va afegir, vol dir que no s’hauria de preguntar a vostè mateix, si el 9-N  érem tants i ara ja som 3 de menys, del per què?

Des de la profunda catalanitat del nostre partit, puc assegurar de que la perspectiva de una independència unilateral, només  genera incertesa e inestabilitat  i perjudica a les empreses i als catalans.

En Mas i per voler demostrar de que ell i des de el primer  moment, havia pres mesures contra la corrupció, ha assegurat, que molt a contracor seu, va tenir de fer amb Jordi Pujol quan va confessar lo de la fortuna “procedent de una hipotètica “deixa” del seu pare” que la seva nora i 7 fills tenien sense declarar a Andorra, que li va anular immediatament la mamandurria del sumptuós  despatx amb 2 secretaries i  la seva pensió vitalícia com a ex president  de la Generalitat, però ara no recordo qui  li ha aclarit, de que això no s’ajusta a la realitat, ja que el que ho va decidir de renunciar-hi, però de motu propi, va serer el mateix  Jordi Pujol.

I ja com final, s’ha queixat en Mas, de que el dia abans dels escorcolls, algú ja havia anticipat la noticia a la premsa i teles, per tal de que hi fossin presents i d’aquesta manera poder donar “espectacle” i aleshores Albert Rivera li ha  preguntat, i qui va ser el que va avisar a CDC, també el dia abans, de que hi  anirien a fer l’escorcoll, el que els va donar temps a que les maquines trituradores de papers, no donaven abast per què  es varen poder dedicar prèviament a estripar tots els que podien ser comprometedors, a la qual cosa  ni ha contestat.

PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà    



PD. Aquest escrit ha estat redactat, la nit del dia 2 de setembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada