dijous, 10 de setembre del 2015

1997-TV3 JA ENS COMENÇA A RECORDAR A LA TELE FRANQUISTA

Amb els seus mètodes habituals de censurar a les persones que no eren del seu grat o no demostraven de que eren totalment addictes a Los Principios Fundamentales del Glorioso Movimiento Nacional, com acaba de succeir amb l’ex ministre en un govern de Felipe González i ex president del Parlament Europeu, Josep Borrell, que tenia de presentar el seu llibre, “Las cuentas y los cuentos de la independencia” i amb l’excusa tant pueril de que “era un llibre polític i les properes eleccions estaven al tocar”, quan en canvi i segur de que si el llibre hagués  estat escrit defensant el “Santo y Seña” d’en Mas en favor de la independència, segur que ho hi haurien posat cap trava i menys una tant infantil, malgrat de que  fonts de TV3 neguen de que s‘hagi anul·lat  l’entrevista per el seu contingut antisobiranista del mateix.

En canvi TV3 si que ja ha programat i per aquesta tardor, un espai de contingut econòmic que serà conduit per Xavier Sala i Martin, de clara filiació independentista  i vinculat estretament  amb el propi president de la Generalitat, al que ja el va invitar l’abril passat, al president Mas, a la Universitat de Columbia a on ell es catedràtic per tal de oferir una  conferencia sobre la realitat  política econòmica catalana. I favor, amb favor, es paga.

O potser encara han recordat que fa més de un any, va irrompre amb força en un debat sobiranista en una entrevista que li va fer a Catalunya Radio, Mònica Terribas a on va deixar en un espantós ridícul a la mateixa en que va demostrar la ignorància de la periodista sobre la matèria i molt lluny de la imparcialitat, i en la que ell a més a més, rebaté dos dels principals arguments  econòmics  del soberanime: La falsedats del mètode de calcular  les balances fiscals emprats per la Generalitat, per denunciar de que sofreix un  forat fiscal de 16.000 milions d’euros  i la butlla airejada per el líder de ERC Oriol Junqueras, sobre la suposada limitació de la solidaritat a Alemanya, que també va demostrar de que era totalment fals. I gat escaldat.

En aquest darrer llibre publicat per Josep Borrell, es veu perfectament de que abunda i deixa en entredit, algunes de les afirmacions del candidat Junts pel Si per Tarragona, l’economista Germà Bel, i els números “meravellosos” presentats per Andreu Mas-Collell, tendenciosament i falsament favorables al independentisme. Segons Borrell, les tesis del qual per cert es poden llegir avui, 10 de setembre, a tota plana, a El Periódico de Catalunya, informen de que el famós “superàvit” de la Generalitat, en cas d’independència sería d’uns 3.000 milions que, si s’han de construir “estructures d’estat” només, el seu cost ja superaría amb escreix aquest minço “superàvit”... I com que NO LI INTERESSA AL CALIFA ARTUR MAS QUE ES DIVULGUIN NÚMEROS CONTRARIS A LES XIFRES “OFICIALS”, QUE HAN DE BENEFICIAR A LA INDEPENDÈNCIA, PER DEFINICIÓ, doncs no té espai a TV3, D’això se’n diu CENSURA, es presenti com es vulgui presentar, des de la capçalera del Règim, i la practica Artur Mas. Però el que no poden negar és que Borrell és un pes pesat dels números econòmics, i si ell aifirma una cosa, com que a més la demostra, doncs no té volta de full. En resum, que si sobre un mateix tema, Borrell presenta uns números, i un altre en presenta uns altres que dónen diferent, poden afirmar sense temor a equivocar-se, que els bons són els d’en Borrell, el qual no ha parlat mai “per boca de ganso”.

El cas de Borrell s’emmarca dins de la polèmica actual en que està immersa TV3, acusada d’afavorir  els interessos del bloc independentista en les seves darreres emissions que fins hi tot va motivar  una estirada d’orelles, del Consell Audiovisual de Catalunya.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada