diumenge, 20 de setembre del 2015

2030-Acabarem estavellats

Resulta escandalós que hi hagi polítics que es creguin légiti­mats per emprendre un cami fatal per ais catalans amb una simple majoria parla­mentària. I que es deixi dissenyar el futur de Catalunya a un partit corrupte que vessa propaganda a través de la televisió pública. Es diria que estem en un procès reaccio­nari, contrari al que reivindicaven fa dos dies els indig­nats, que demanaven una democràcia mes directa i netedat política.
¿Per qué no diuen el que realment suposaria aquest procès? El desmantellament de gran part de la industria per falta d'un mercat protec­tor, l'intern espanyol i el de la UE. Sense mercats ni moneda ferma, ens quedaría poc més que el mercat rural i l'intercanvi, les espardenyes i la botifarra. I la fantasia imperia­lista dels Paisos Catalans. No seria menys difícil alimentar la vaca grassa del turisme (i algun tipus de relació amb l'exterior), perqué aixó requeri­ría mantenir ambaixades en un gran nombre de paisos per gestionar visats.
Enorme cost, sense esperanza de reciprocitat: ni el Barça, ni Gaudí, ni el pa amb tomáquet se­rien probablement suficient atractiu per a un esforç tant gran. Encara faltaría la des­pesa més important: muntar i mantenir totes les estructu­res de l'Estat: els governants, les seves corrupteles, els im­postos, les forces repressives, la educació, la sanitat, la jus­ticia, la defensa... i més i més impostos, perqué només els catalans haurien de passar per caixa i pagar el tiberi dels il·luminats pastorets o caganers. Aquests que diuen veure el futur de Catalunya en una estrella i ais que no els importa que tots acabem ben estrellats.


Professora d’espanyol, Tokio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada