dilluns, 21 de setembre del 2015

2033-CAP NACIÓ CIVILITZADA, RECONEIXERÀ A CATALUNYA INDEPENDENT

Ho ha declarat Francesc de Carreras, Catedràtic de Dret Constitucional, la autoritat amb més  prestigi  acadèmic  i que  amb més claredat s’ha enfrontat  i dins de Catalunya,  al poder polític independentista i que ja ha advertit als partits nacionals, que només tornaran a recuperar la credibilitat amb mides de regeneració  política.

Jordi Pujol ja ho era de independentista  el 1980  però  va creu de que no era al moment, per què aleshores, només ja es conformava amb  lo de, peix al cove.

Entre 1999 i 2003,  el PSC va cometre l’atzagaiada i que actualment encara està  pagant, de pactar amb  ERC i la elaboració  de un nou Estatut, que cap català demanava i allà va començar una boja  carrera amb CiU  per el vot independentista  i des de el 2007, ja es va incrementar un clima contra el Constitucional i que va cristal·litzar  el 2010  en la manifestació contra la sentencia  i des de aleshores  ja va començar una forta crisis entre Espanya i  Catalunya.

I què  se’n ha fet de les  de les bases moderades de CDC?. Les capes mitges estant entusiasmades,  però els que saben de que tot el que ara es predica es fum i que de cap manera es cert, és només  l’alta burgesia, els empresaris, -que son els únics que produeixen llocs de treball- i els que tenen una tenda, que estan desesperats, doncs ja saben i de bell antuvi que si Catalunya s’independitza, serà molt d’esquerres, malgrat de que Romeva hagi assegurat, de que la investidura d’en Mas, encara enlloc està escrita.

A més els fets diferencials de Catalunya, com son la llengua,  els drets històrics  i la consideració de nacionalitat, ja estant reconeguts, tant en l’Estatut com en la Constitució.

Hauria estat mes intel·ligent, pactar una consulta el 2012  i generar un debat, per que ara les eleccions del 27-S, son autonòmiques, però els resultats ja veureu com seran considerats  com una clau  de independència entre el SI  i el NO  i el que s’hauria de comptar son els vots i no pas els escons, com també es podria fer una pregunta, però pactada amb el Govern Central  i que sigui clara.

Un referèndum  consultiu a Catalunya,  es pot fer segons l’article 92 de la Constitució, sempre però que el convoqui el Govern Central d’Espanya i no pas cap Comunitat, tal  com  pretén  inútilment en Mas i els independentistes continuen mentin, quan afirmen i tant rotundament, que de cap manera  no seran expulsats de la UE, per què seran ells mateixos els que se’n hauran exclòs.

Si Catalunya  arriba a la situació final que afirma en Mas,  vulnerant  les normes  del Dret,  no serà  mai reconeguda per una nació  civilitzada.

Per la transcripció:

PERE PÌ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada