dimarts, 22 de setembre del 2015

2035-L’AIXECADA DE CAMISA, AMB EL PREU DEL BARRIL DE PETROLI

De tant en tant el govern del PP, ens anuncia al so de timbals i platerets, el que s’arribat a estalviar i de ja fa anys, amb les importacions del petroli, degut al preu a la baixa a origen. Per exemple, el darrer comunicat oficial.

La factura del cru en aquest darrer mes, va ser de 2.288 milions d’euros que representa el 11,6%  del total de les importacions, mentre que fa un any, va arribar als 3.998 milions o sigui el 17% del total de les compres al exterior.

Ara be, els usuaris quan hem anat a la gasolinera a proveir-nos de carburant, només ho hem notat  en tant sols uns miserables cèntims d’euros, del preu actual, amb el que és pagava fa un any. mentre  que el valor del cru, es un 28%  inferior, al que es pagava  fa un any. Es clar que també tots ja sabem de que el 60% del preu del carburant, son impostos i al govern de torn, quan més  car, més li queda amb ell per aquest concepte.

Ens varen assegurar els politics de torn, de que ja es donava llibertat absoluta per poder obrir gasolineres particulars i per tal suplir a la oficial aleshores de la CAMPSA, -que quan es va formar aquesta empresa oficial l’any 1923, durant la dictadura d’en Primo de  Rivera, el poble pla, ja l’anomenava com: Compañia Acaparadora de Millones, Primo, Sotelo y Anido- (Primo de Rivera, el dictador, Calvo  Sotelo, el ministre d’Hisenda i Martínez Anido, el ministre de Governació),  a la llarga ha estat una ensarronada més tal com ja ens tenen habituats tots els polítics, siguin del partit que siguin, ja que actualment, tots sabem o per lo menys ens ho ensumem, que les companyies majoritàries es posen prèviament d’acord  per  tal de  fixar els preus, cosa totalment prohibida per la Fiscalia de la Competència  i cèntim més o cèntim menys,  totes van abaixant el preu  de una manera tant irrisòria, que de cap manera es nota per res, a les butxaques dels soferts usuaris, que només ens queda i com sempre, el trist consol de  pagar i callar.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit  de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada