dimecres, 30 de setembre del 2015

2060-LA VIDA SEGUEIX IGUAL

I va arribar el 27-S, en ple pont de la Mercè que, vista la fabulosa participació en les eleccions, va demostrar que la crisi no permet a molta gent anar-se'n de pont, potser per culpa de les retallades aplicades pel mateix govern que va convocar les eleccions en una data tan curiosa.
I es va votar. I jo em pregunto, ¿tu muntes les eleccions més transcendents de la història de Catalunya, forces una gran coalició anomenada Junts pel Sí, amb la primera i la segona forces catalanes, amb la col·laboració d'un star system que provoca la simpatia de gairebé la unanimitat dels catalans -inclosa la meva-, i amb tot això no arribes ni a sumar els escons que abans tenien aquestes formacions per separat? I també em qüestiono: tu parles d'eleccions plebiscitàries, i aconsegueixes que ho siguin, i resulta que sumant les forces que portaven la independència al seu programa electoral et quedes al 3% de la meitat dels vots. Amb aquest balanç, sincerament, ¿què has guanyat?

En cinc anys els catalans hem anat a votar en unes autonòmiques tres cops. Un rècord només a l'abast dels grecs. I espera't. I em fa la sensació que seguim en el mateix punt. Bé, en el mateix no. El bipartidisme espanyol PP-PSOE surt molt tocat de Catalunya. Igual que la rebolcada que ha rebut Podem. Però pel que fa a la independència, ¿de veritat que queda claríssim que la gran majoria dels catalans volen emprendre aquest camí? ¿Ho han manifestat d'una manera rotunda? ¿De veritat que es pot fer aquesta lectura d'aquests resultats? Crec que no. I el pitjor: seguirem aquí estancats, amb el monotema. I mentrestant cap govern farà res per solucionar els problemes de la població.

Jordi Évole

Periodista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada