dilluns, 2 de novembre del 2015

2162-JUNQUERAS ASSUMIRÀ EL CONTROL DE L'ÀREA D'ECONOMIA DEL NOU GOVERN, QUE DÉU ENS AGAFI CONFESSATS!

A l'espera que cristal·litzin les converses entre Junts pel Sí i la CUP -una circumstància que obliga a posar en condicional tots els acords que es ressenyen en aquesta crònica-, Convergència i Esquerra tenen ja molt avançat el dibuix dels grans pilars sobre els quals s'hauria d'assentar la composició del Govern «de ruptura» sortit de la contesa electoral del 27 de setembre. I, segons han relatat a aquest diari fonts al corrent de les negociacions, aquest disseny atorga a ERC el control sobre l'àrea d'economia i hisenda del nou Executiu. El departament (o departaments) corresponent dependrà directament de la vicepresidència primera, que ocuparà el líder republicà, Oriol Junqueras.
Els republicans prendran així el comandament efectiu del Govern en una àrea que inclou la intervenció de la Generalitat -és a dir, el control de la despesa-, el disseny dels pressupostos, la política fiscal i, sobretot, la ingent tasca d'aixecar l'agència tributària del gairebé no-res, perquè a aquestes altures del partit el que s'ha fet en aquest sentit amb prou feines omple un parell de folis.
Però, quina formació acadèmica té l’Oriol Junqueras per a ocupar un càrrec equivalent al d’un Ministre d’Economía? Doncs aquest senyor compta amb el següent curriculum: Es llicenciat en Historia, amb especialitat en Historia Moderna i Contemporánea, i doctor en Historia del Pensament Econòmic (ep! res a veure amb una formació tècnica en Economía, com Economista). És dir: un historiador pels quatre cantons.
Per tant, si Oriol Junqueras acaba éssent Conseller d’Economía,  haurà de contractar un segón seu, Economista, que li faci la feina, amb la qual cosa, un dels dos sobra. A la meva manera d’entendre, el que sobra és “el de lletres”, naturalment! On és si no l’austeritat i limitació en el número de càrrecs de la Generalitat?
Llegit en un diari i comentat per:

Jordi Pi Solsona (el fill del meu pare).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada