dimecres, 18 de novembre del 2015

2212-RODRIGO RATO, UN PENQUES QUE HAURIA DE HAVER PREDICAT AMB L’EXEMPLE

Però ja diuen de que la mar, quan més  te més brama. Doncs l’Agència Tributaria ha descobert de que a part de lo de Bankia i les Targetes Black, resulta que també va amagar a  Hisenda  1,6 milions d’euros que va percebre en negre, per les seves conferencies  que com a bon i acreditat economista, havia donat  per tot el mon i part de l’estranger i que per la qual cosa  es calcula que va defraudar  en impostos 742.000 euros  i que per aquest motiu se li atribueixen dos delictes fiscals.

Segons l’informe explica, que  des de 2007  Rodrigo Rato ha vingut col·laborant  amb l’empresa Bureau  Consulting  de Conferenciants  (BCC)  especialitzada  en la organització  de conferencies internacionals, impartides per les personalitats més destacades del mon hispà i que per aquest motiu ha percebut de la mateixa, l’expresident del govern i presumpte delinqüent, un total de 1.660.611,73 euros,  dels que l’Agencia Tributaria mai n’ha sabut res.

Les investigacions de la Onif (Oficina Nacional de Investigació del Frau),  explica de que malgrat  tractar-se de una activitat personal, que hauria de haver-se  considerat  com un ingrés en el seu IRPF,  Rato  es va fer enviar els fons  de la BCC, a través de una de les seves empreses  familiars. Es va tractar de Arada S.L.,una mercantil que en el 2007,  no podia estar més allunyada  del circuit mundial de conferenciants,  ja que la seva única activitat real i declarada, era la generació  hidroelèctrica,  a través de un  petit molí  en la localitat de Carabaña.

Ara be, per quan es decidiran a prendre mesures precautòries contra Rato?, per què a la hora de la veritat, a veure si es trobaran com amb els fills Pujol, que mentre encara s’investiga, ells ja han  buidat pràcticament els seus comptes que tenien a una banca  andorrana.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada