diumenge, 29 de novembre del 2015

2248-IMPOSTOS A CATALUNYA

S'acaba un any intens electo­ral i, amb ell, una oportunitat histórica d'entendre per fi un dels grans misteris economics d'aquest pais: per qué a Catalunya paguem sempre més per tot. Ningú s'ha dignat a donar una expli­cació de quins són els motius pels quals aquí l'IRPF és dels més alts del pais i del món, o l'impost de patrimoni, o el de successions, o el de donacions, o el d'actes jurídics, o l'IBI, o les plusvàlues munici­pals. Pèrô també les taxes universitàries, el transport, la sanitat, l'educació, el combustible, l'IPC... Tot, absolutament tot, és aquí més car.

Aquesta situació  evidentment, fa que les empreses siguin menys competitives i també està portant que la recaptació disminueixi, per què les empreses i les perso­nes que poden marxen, i moltes d'altres ni tan sols ja vénen.

Aquesta situació fiscal diferen­cial és anticonstitucional i també és contrària al desenvolupament de Catalunya però, curiosamene en aqüestes eleccions en què s'ha parlat des de la independència fins a la suspensió de l'autonomia, des del corralito, fins a la sortida de l'euro, ningú ha explicat el per què d'aquesta situació fiscal asfixiant. I és que sembla que qualsevol partit que governi, tant al Govern central, com a l'autonomie, com als ajuntaments catalans, siguí de la ideologia que siguí, tots coincideixen en un únic punt: seguir apujant els impostos a Catalunya.

JOSEP MARIA GALOPA

Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada