dimarts, 22 de desembre del 2015

2321-LES INCONGRUÈNCIES DE LA BURROCRACIA

Tots sabem de que i per sorteig, quan venen les eleccions, son anomenades unes persones de totes les que estiguin empadronades al poble a on es celebren i que si no de grat per força, han de formar part de la “mesa” i ai!, del que nos es presenti, de que fins i tot, crec de que el poden fotre a la garjola.

Ara be les persones que passen dels 65 anys, si volen i que son la majoria, poden demanar de ser excloses d’aquesta obligació, que per tothom acostuma a ser habitualment prou desagradable,  però  ara be quan el maten, per què i aleshores i per tal de que li sigui concedit, per aconseguir això i tal com es va trobar el meu fill que ja te 69, que va haver d’anar personalment a demostrar-ho, i es va tenir de desplaçar de Sant Hipòlit al Jutjat de Vic, ciutat a on tots sabem lo impossible que es normalment poder aparcar i agreujat per la mala fama que de bell antuvi ja te la policia local, en aplicar  sancions, i als 8 dies tenir de tornar-hi o telefonar per veure si li ha estat concedit, cosa que per llei i per nassos, sempre han de dir que si. I a Barcelona, cal anar a la Ciutat Judicial, a la sortida de Barcelona en direcció a Castelldefels!

Tan dificil seria de que ja els ajuntaments i a les persones que passin  d‘aquesta esmentada edat no podrien ser eliminades ja i d’una punyetera vegada, de la relaciò de “possibles” candidats a tant honrosa i desitjada tasca?. És més, ja que als “treballadors” en aquesta tasca, se’ls dónen 62 euros de propina, valdría més que es triessin entre els aturats que no cobren res i se’ls beneficiés a ells, si es que es vol continuar emprant l’engorrós sistema manual actual.

I encara més: el sistema de votacions, fa temps que té moltes solucions informàtiques-electròniques desenvolupades i provades, que permeten efectuar el vot amb la mateixa seguretat  i confidencialitat que amb el sistema manual actual, i no es necessitaria emprenyar a ningú ni segrestar-lo “16 hores seguides”, que és el que ocupa de mitjana la tasca en qualsevol col·legi electoral d’una ciutat gran, com Barcelona, des de les 8:00 del matí, fins al vespre, en que estàn fets els recomptes, manualment, és clar, i es poden portar al Jutjat els impressos amb els resultats. És dir, que el president de “mesa” encara hi passa més de les 16 hores esmentades. Tota una animalada.

 Però  i com que son polítics, a cap ni un, encara no se li ha encés la bombeta i per fi decidir fer-ho.

 
És el que jo he dit sempre de que, tenim els polítics que ens mereixem.
 
PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltrega 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada