dimecres, 23 de desembre del 2015

2325-TOT, A 95 CÈNTIMS

Abans de la nostre guerra incivil, havia es pot dir a cada poble alguna botiga, a on hi havia a la porta d’entrada, un escrit ben gros, que ho deia això i que volia dir de que tots els objectes que allà es venien, nomes costaven 0,95 cèntims de pesseta i que be a ser com ara que encara ni han algunes que hi posen, tot a 20 duros.

Doncs això mateix, es el que realment a mi m’ha semblat, quan he vist les noves ofertes, que com a gats panxa enlaire, que han fet els de Junts pel Si a la CUP, per tal de poder assolir el seu recolzament, a la investidura d’en Mas.

 Ara el que no han aclarit pas de cap manera, de on pensen treure els calés per poder sufragar totes aquestes noves ofertes de, duros a quatre pessetes, si encara les farmàcies tenen algun mes  per cobrar la seva factura i malgrat els 1.300 mil milions d’euros, que la Generalitat, va rebre el dia 16, del FLA..

Ofereixen, obrir 15 ambaixades més.

Ofereixen també 270  milions d’euros, com un pla de xoc social i per tal de revertir, algunes de  les retallades que havia fet fins ara en Mas, durant els cinc anys anteriors..

La creació  de un Departament d’Exteriors, en el possible nou govern i el impuls de un nou servei de “intel·ligència”, dins de un  nou  cos també de seguretat pública.

També ja es començaria a treballar en la confecció de nou DNI i una targeta ciutadana  de serveis.

Instaurar una Hisenda pròpia.

Acabar de una vegada i per totes, amb els desnonaments.

Tornar a activar el decret suspès per el Tribunal Constitucional, sobre la pobresa energètica i destinar 10  milions d’euros  per afrontar el pago dels subministres bàsics a les llars en situació   precària i com  economia difícil i reconeguda per els serveis socials.

 I en aquesta partida  també  se inclou,  recuperar  la renta mínima de  inserció, que CiU va retallar el 2011.

I sobretot, la obertura de nous Caps d’Ambulatoris i reduir a la meitat, les llistes de espera.

“Qui en dona  més”,  tal com deien els coneguts “xarlatans” als mercats i fires.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada