dissabte, 26 de desembre del 2015

2334-FINS ARA, LA CORRUPCIÒ ERA DE POLÍTICS, PERÒ JA HO SON ELS TRAUMATÒLEGS?

Doncs l’auto del jutjat de Reus i degut al Cas Traiber, el jutge imputa a 47 metges, per implantar pròtesis defectuoses i els acusa dels incentius que varen rebre per part dels proveïdors del sector sanitari que ja portava anys sota sospita.

Un entramat que fins ara mai havia sortit amb evidencies, com les aconseguides  per la Guardia Civil, en el cas de les pròtesis caducades  de la empresa reusenca que ja sense activitat fa més  de un any, va provocar una alarma sanitària per defectes en els seus productes.

O sigui de que el que va començar com el Macrocas  Innova,  ha derivat  en un dels processos  de presumpta corrupció mèdica més greu de la historia recent d’Espanya, amb mig centenar de metges imputats  per el jutjat nº 3 de Reus, que presten servei a una trentena d’hospitals  públics i clíniques privades, fundamentalment de Catalunya, però també en altres Comunitats i fins i tot a altres països de la UE, amb uns 6.000 implants de Traiber que estant  sota vigilància a Espanya.

El  mes d’abril, el jutge Diego Alvarez de Juan,  va ordenar la detenció de la tinent d’alcalde de Reus i actualment diputada al Congrés, Teresa Gomis, que va quedar amb llibertat, però amb càrrecs, junt amb  nou imputats més, en la seva major part alts directius del Grup Sagessa, la matriu sanitària de Innova, que per cert l’únic que va rebre  ordre de presó, va ser el seu fundador, propietari  i president de Traiber, Luis  Márquez, que la va poder eludir, previ el dipòsit de una fiança de 20.000 euros. El esmentat jutge veladament ha acusat també, al actual govern de CiU de Reus,  de que en varies ocasions  no ha col·laborat.

La policia judicial detalla com prestigiosos cirurgians, cobraven però de manera habitual,  comissions fraudulentes de la factura de fins i tot un 40%, dels implantes vertebrals  de maluc i genoll, com diversos viatges  de luxe  i en companyia de  les seves esposes  i prohibitius regals, o sigui una xarxa  corrupta, per fer de la sanitat pública, un negoci privat.

El que fins ara ens pensàvem de que els corruptes només ho podien ser els polítics, però presumptament, hi hem d’afegir a alguns traumatòlegs i cirurgians.

PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada