divendres, 15 de gener del 2016

2393-CATALUNYA RÀDIO, JA COMENCEM MALAMENT

Per què  el càrrec de Director com que estava vacant des del  juliol del any passat, que n’era Fèlix  Riera, militant d’Unió i quan es va desfer la Federació de CiU, va ser destituït  per el consell de la CCMA a dos mesos de les eleccions autonòmiques del 27-S, per “canvis empresarials en la CCMA”.

Ara però ves quina casualitat, el nou director anomenat, es en Saul Gordillo, que varen crear la  empresa Doble Utopía l’any 2006, junt amb Carles Puigdemont, l’actual president de la Generalitat i segur que per tapar l’expedient, aquests nomenament ha estat efectuat a proposta del seu president  Brauli Duart, però això si, a  instancies d’ERC.

I desprès, la “feixuga” tasca que li espera a Raül Romeva, el primer conseller de Exteriors de la Història.

De moment la Generalitat ha tingut molt poc èxit, en el seu objectiu de “internacionalitzar” el  conflicte que va anunciar Artur Mas el 2012, quan de cop se’ns va convertir en un  independentista, ja que cap dirigent de primer ordre, mai el va rebre i malgrat la seva insistència,  ja que la Unió Europea i des de el primer dia, sempre ha considerat el plet català, com un assumpte intern espanyol i el president del Parlament europeu Martin Schulz, ja va deixar ben clar i que aquest criteri no ha canviat, de que aquesta qüestió, de cap  manera  no es tractarà ni en la Eurocàmara ni a Brussel·les, perquè la qüestió catalana  només s’ha de debatre dins del marc de la Constitució espanyola, ja que un dels elements fonamentals  de la UE, més allà dels tractats, es la existència de textos constitucionals  dels estat membres.

I  es per aquest motiu que ara  Romeva vol “explicar el procés  sobiranista,  que segons el pla del govern amb 18 mesos, Catalunya tindrà la seva Constitució pròpia i es regirà únicament  per les seves pròpies lleis”, malgrat de que la CUP que va facilitar  la investidura de Carles Puigdemont, defensa obertament  la sortida de la UE del eventual Estat català i en canvi tant ERC com CDC,  que es reparteixen el govern, volen mantenir-se dins de la Unió.

Ara que segons va declarar a TV3  Puigdemont i per tranquil·litzar als ciutadans, va  assegurar de que la declaració  unilateral de independència, que sempre havia defensat el seu padrí en Mas,   que de cap manera estava  previst.

El que  no va deixar clar però, va ser com te previst el seu govern, si per exemple, com es finançarà la Generalitat, si el Govern central li tanca l’aixeta  del FLA. Tampoc va donar detalls de com es substituirà la hisenda espanyola  per la catalana, però això si, el que no es va descuidar de dir sobre en Mas: Tenim de trobar una fórmula útil per tots,  per tal de que en Mas no sigui  un jubilat, o sigui,  S. A d’estómacs agraïts. Però temeu-se el pitjor ciutadans, el recurs a expoliar-vos la butxaca amb increments i nous impostos, està sobre la taula. Per fotre els calés al poble “sempre hi ha marge”. Uns altres inútils al poder. Algú els hi hauría d’explicar còm s’estableix i còm funciona “El Pressupost Base Zero”. Els sona? Segur que no. I és que posar a un Historiador (Oriol Junqueras) com a cap d’una àrea econòmica...es paga car.

PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltrtegà    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada