dijous, 21 de gener del 2016

2413-DUES VARES DE MESURAR : "¿LA GENERALITAT RETIRARÀ LA SEVA ACUSACIÓ PER BLANQUERNA O NOMÉS QUAN ELS AGRESSORS SIGUIN DE LA CUP?"

El ministre de l'Interior en funcions, Fernández Díaz,  acusa el Govern català de posar la justícia al servei dels interessos polítics

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha censurat aquest dimecres la decisió del Govern català d'estudiar si es retira com a acusació en els casos en què estan imputats activistes, tal com li reclama la CUP. Ahir, la portaveu del Govern, Neus Munté, va negar aquest acord i va assegurar que no es retiraran d'aquells processos en què "s'hagi produït una lesió a treballadors o béns públics".
Malgrat la matisació de Munté, Fernández Díaz ha acusat la Generalitat de posar la justícia al servei d'interessos polítics i, en to irònic, s'ha preguntat: "¿Es retirarà també del cas de la llibreria Blanquerana o només quan els agressors siguin de la CUP?", en referència a la causa per l'assalt a la Delegació de la Generalitat a Madrid la Diada del 2013.
En una entrevista a la COPE, Fernández Díaz ha recordat que la Generalitat demana 16 anys de presó per a aquests agressors i ha deixat clar que li semblaria igual de "lamentable" que el Govern català es retirés d'aquest cas. "Aquí demana 16 anys i allà es retira d'acusacions per fets molt violents", ha lamentat.
De fet, s'ha preguntat què passaria si el PP decidís, per investir el seu president, retirar acusacions presentades davant els tribunals. "És posar els tribunals, el compliment de la llei i la defensa de la legalitat, al servei d'interessos polítics", ha rematat.
Fernández Díaz ha acusat la Generalitat de tenir "dues vares de mesurar per als que se salten la llei", i ha destacat que si ha "reculat" en alguns casos --com el dels disturbis pel desallotjament del centre okupa de Can Vies el 2014-- és perquè els sindicats de Mossos d'Esquadra ho han "criticat durament".

EL PERIÓDICO / MADRID Dimecres, 20 de gener del 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada