diumenge, 24 de gener del 2016

2417-UNA GALLEDA D’AIGUA FREDA A ROMEVA

Fa molts pocs dies, que el flamant nou Conseller d’Assumptes Exteriors del govern de la Generalitat Raül Romeva, càrrec que es va anomenar per primera vegada i segurament per agrair-li  los servicios prestados, va declarar solemnement:

Hem anat 17 vegades a l’Estat a demanar un “referèndum” i ningú ens ha atès. No es busca una declaració UNILATERAL DE INDEPENDÈNCIA –cosa que en canvi sempre ho havia promès en Mas- però tampoc no es descarta.

Doncs segons ha manifestat sempre el Govern Central, ni se n’ha parlat, perquè aquest referèndum que amb tanta insistència demanen, és contrari a  la Constitució.

Ara be, per ells no va ser prou “referèndum” les eleccions del  27-S, que  malgrat haver aconseguit entre els tres partits del  SI, 1.600.000  vots que  varen representar un 48% i els del NO un 52%?

I a les eleccions del 20-D, a on no es varen presentar els de la CUP, entre ERC i Democràcia i Llibertat, només  varen passar una mica més de un milió de vots, que per cert abans i com a CiU era  el primer partit polític de Catalunya i que va passar a ser el quart?.

Be doncs el Govern Central acaba de manifestar de que en la reunió  del Consell de Ministres “en funcions”, han acordat de que presentaran un recurs al Tribunal Constitucional,  per considerar de que la Conselleria de Romeva és anticonstitucional, així com també la Comissió Constituent, malgrat de que tant ell com la vicepresidenta Neus Munté, assegurin de que totes dues coses son  totalment legals segons l’Estatut d’Autonomia, jo crec de que els advocats del Estat que han estat estudiant el dos casos hi així  ho han aconsellat, be  deuen tenir bases més que suficients per fer-ho, per què en canvi el “jurament” o “promesa” del càrrec que va fer Carles Puigdemont i que es va “inventar” Carme Forcadell, la Presidenta del Parlament, l’han donat per bo.

PERE PÍ CABANES
San Hipòlit de Voltregà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada