dijous, 28 de gener del 2016

2426-ESQUERRA S'AFERRA A LA DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA MALGRAT EL PLA DE PUIGDEMONT

Llegit a EL PERIÓDICO del 27 de gener:
“Tot just 10 dies ha trigat a aparèixer la primera pedra al camí de la relació entre CDC i ERC al capdavant del Govern. O dos dies, depèn de com es miri. Perquè tot remet a l'entrevista que un acabat d'ungir president Carles Puigdemont va mantenir amb Mònica Terribas a TV-3. La discrepància radica en la interpretació del full de ruta que les dues forces van subscriure, i amb el qual es van presentar a les eleccions del 27-S. I en concret al quan Catalunya seria suposadament independent i com, declaració unilateral o no, s'arribaria a aquest estat. El cap del Govern va negar tota opció a una declaració d'independència sense tenir una majoria que la recolzi. Però ERC ha recordat que el que es va subscriure preveu la proclamació abans d'un aval de les urnes, via aprovació d'una eventual Constitució.
El cas és que el nou president, en l'entrevista televisiva, va canviar els termes del full de ruta contingut al programa electoral de Junts pel Sí. Puigdemont va fer el mateix que havien advertit tant la CUP com Artur Mas i el candidat de CDC a les generals, Francesc Homs: reconèixer que el resultat del 27-S no permet proclamar la independència.”
Ara continúo jo el comentari: Aquesta trepa d’ERC no es volen enterar de la situació: ELS RESULTATS DEL 27-S DÓNEN MAJORÍA ALS NO PARTIDARIS DE LA INDEPENDÈNCIA (52%),  però ERC, fent un impresentable exercici d’antidemocràcia, els hi són igual els resultats de les urnes. Ells a la seva ceba. Tant se’ls hi en dóna el que la gent voti i els números de vots que surtin. Per això no cal que fàcin cap referéndum ni  cap consulta popular.  Perquè, si  després  s’han de passar els resultats per allà on certa gent hi neix amb una flor… i ells fer els que els dóni la gana, per aquest viatge no hi fan falta alforges. A més, els catalans, ja estem acostumats que les nostres forces polítiques d’aquí ens estafin i ens prenguin el pel.
En valenta catèrvola de trabucaires s’ha convertit ERC. Si l’Heribert Barrera aixequés el cap, segur que es tornaría a morir al veure en quin femer han convertit els seus descendents el seu antic partit.
JORDI PI SOLSONA

(el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada