diumenge, 6 de març del 2016

2527-EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, EXAMINARÀ SI EL PARLAMENT VA DESOBEIR

Hi ha admès a tràmit  l’escrit de l’Abogacía, contra la creació de la comissió constituent ja que l’escrit del Executiu sostenia  de que aquesta actuació era un acte clar de desobediència  a la sentencia del passat desembre  que va anular la declaració soberanista.

Abans d’acordar al seva admissió  a tràmit,  el Tribunal va requerir informes, tant al Ministeri Públic  com a la Camara autonòmica  per tal de que oferissin  el seu parer sobre  els arguments  exposats per el govern a través  l’Abogacia.

En el seu escrit, la Fiscalia recolza la tesis de l’Abogacia i demana de que es declari nul·la la creació de la comissió i adverteix a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, de les conseqüències  d’incomplir la sentència d’inconstitucionalitat, ja que la nova  comissió  es  un acte frontal  de desacatament  i de manifest incompliment.

Així  de moment el Govern Central ha optat per fer una advertència bis, en lloc d’interpretar com una  desobediència.

Però  com els de Junts pel Si son del morro fort i per ells la Constitució es com un paper mullat, li ha faltat temps per tal de que hagi sortit la portaveu del Parlament, Marta Rovira, hi ha afirmat de que cap decisió del Tribunal Constitucional frenarà la comissió, ja que un Tribunal no pot suspendre mai ni prohibir  que uns diputats  que hem estat elegits per debatre i que fem precisament això, debatre  i arribar a conclusions.

I jo em permeto afegir-hi, però per el que de cap manera han estat elegits, ha estat per passar-se la llei per el colze.

I després  quan els empaperin com amb  en Mas,  la Ortega, la Rigau i l’Homs, tots només seran que queixes. I el que avisa no es traïdor.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada