dijous, 14 d’abril del 2016

2617-L'OPOSICIÓ CRITICA EL PP PER «DILATAR» LA REDUCCIÓ DELS AFORATS

En absència de l'exalcaldessa de València Rita Barberà, el Senat va aprovar ahir crear una ponència d'estudi a la Cambra alta per analitzar com limitar la figura de l'aforament, privilegi blindât a la Constitució i altres lleis de qué disfruten a Espanya gairebé 2.000 politics, que no són jutjats per tribunals ordinaris sino per organs superiors. La iniciativa va ser aprovada en soledat pel PP -amb majoria absoluta-, mentre que l'oposició va carregar contra el partit conservador per haver intentât postergar la reducció de la prebenda, créant una comissió «dilatòria».
I és que el PP va presentar la se­va moció després d'haver vetat, fa just 15 dies, una iniciativa del . PSOE que proposava eliminar di- rectament l'aforament, sense or­gans d'estudi pel mig. Per això, els socialistes van acusar ahir els populars de presentar una ini­ciativa «trampa», amb l'únic objectiu d'«enredar» i de «salvar la cara», just ara que, si no fructifi­ca la legislatura, es repetirán les eleccions. «Com que no volen re­nunciar al privilegi, creen la po nència [...]. Només falta que ens diguin que la presidirá Barberà , va ironitzar el senador Tontxu Rodríguez.
L'exalcaldessa de València, per cert, que va blindar el seu aforament quan va aconseguir que el PP la inclogués a la diputació per- manent de la Cambra alta, no va anar ahir a la sessió parlamentà­ria perqué al mava haver de de­clarar als jutjats de Palma com a testimoni pel cas Nóos. La via «més seriosa» Intentant su­perar el problema de credibilitat que els provoca l'exregidora va­lenciana -que es nega a renunci­ar al seu escó malgrat que el jutge ha començat  els tràmits per imputar-la al cas Taula, que investi­ga el presumpte blanqueig en el si del grup municipal del PP va- lencià-, els populars van defensar la seva moció amb l'argument que la creació d'una ponència és la manera més «seriosa» d'acordar com i qui han de deixar de ser aforats.
La senadora Edelmira Barrei ara va criticar, a més, els grups de l'oposició per buscar «coartades» per no recolzar la moció, no tant «pel seu plantejament, sino per la seva autoría».

PATRICIA MARTIN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada