dijous, 9 de novembre del 2017

2629-CAL DISTINGIR ENTRE "DRET DE VAGA" (és LEGAL) I UN PRETÈS "DRET D'ALTERACIÓ DE L'ORDRE PÚBLIC" (és IL·LEGAL)


Em refereixo a la vaga salvatge protagonitzada el 8 de novembre de 2017 organitzada per unes minoríes activistes agitadores i violentes (o no és violencia impedir a una persona que vagi on vulgui quan vulgui i obligar-lo a estar-se quiet en un lloc concret fins que els agitadors els dónin permís per moure's?). Als independentistes sempre els hi ha fet mal la boca de dir que havíen de fer totes les seves manifestacions "pacíficament". Però creieu que es pot considerar "pacífica" l'actuació dels piquets del dia 8-N tallant carreteres,o es permetin fer altercats a la frontera amb França, o baixant a les víes de l'AVE de l'Estació de Sants de Barcelona, posant pedres a les víes dels trens, sense importar-los-hi les desgràcies que podíen causar, ? Què busquen? Víctimes?
Mireu les fotos que s'acompanyen, unes de tantes. No van exercir el Dret de Vaga, que és completament legal. Van fer una alteració de l'ordre públic que, els que sóm grans, consideràvem cosa d'altres temps. Però no. Una part de la joventut actual, ha volgut demostrar que està al corrent de totes les formes de paralització de l'activitat productiva d'un país, peti qui peti (em pregunto si aquests que tan bé saben destrossar, sabríen també crear creixement i riquesa, però em temo molt que no). Aquesta vaga l'ha organitzada un sindicat minoritari, diuen. Però hi ha qui sempre "s'apunta a un bombardeig" a l'hora de protagonitzar aldarulls, sense preocupar-los a quí perjudiquen. Ells a la seva.
Els aldarulls promoguts, que per il·legals, hauríen d'haver tingut la resposta policial adeqüada, en lloc d'una contemplació passiva del que estava passant, i en una aparent confusió del que és una "vaga legal" i una "alteració de l'ordre públic" indiscriminada, no la van tenir. No es va defensar els drets dels ciutadans i molts d'ells no van poder fer us dels serveis públics i milers de treballadors autònoms i petits empresaris, van veure minvada o anul·lada la recaptació d'un dia de treball, que per la majoría d'ells resulta imprescindible, per un atur forçat (on és el "Dret a Decidir" d'aquests treballadors i petits empresaris?). Als revolucionaris de l'altre día no els ha importat res tot això. Què persegueixen? Una independència a qualsevol preu, encara que arruini Catalunya? Ben arreglats estaríem si algún dia algún d'aquests arribéssin a manar! Volen fer vaga? Doncs on hauríen d'anar és a Madrid, concentrant-se pacíficament al davant de l'Audiència Nacional, el Tribunal Constitucional, o on hi hagi qui podría fer-se receptiu a les seves demandes. Això sería fer les coses amb el cap i amb seny. Què els hi poden arreglar els camions i vehicles als que van forçar a aturar-se fins que els va donar la gana? I els viatgers de tren que no van poder viatjar a les seves destinacions? Vinga home, que ja sou prou grans per voler tornar-nos a portar a vagues salvatges del passat! I els caps màxims de les policíes (potser són polítics?), no els "números" que van on els envíen i fan el que els manen, hauríen de tenir molta més cura en defensar l'ordre públic i no confondre el seu trencament amb l'exercici d'una vaga autoritzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada